Takkulan Ratsastuskeskus on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu ja Lahden Ratsastajat Ry ratsastusseuran kotitalli. Tarjoamme laadukasta opetusta kaiken tasoisille ja ikäisille ratsastajille. Opettajamme ovat motivoituneita hevosalan ammattilaisia, heistä tarkemmin löydät tietoa täältä.

 

Tarjoamme ratsastuskouluoppilaille laadukkaat ja turvalliset, hyvinkoulutetut opetushevoset sekä -ponit jotka kilpailevat aktiivisesti niin koulu- kuin esteratsastuksessa. Takkulassa on loistavat puitteet harrastaa, käytössä on kaksi maneesia (26x68m ja 20x40m) sekä säiden salliessa kaksi tilavaa (80x80m ja 25x65m) ulkokenttää. Alueelta löytyy jonkin verran myös hevosille osoitettuja metsäpolkuja sekä maastoesteitä.

Ratsastuskoulutoimintaa kaiken tasoisille

Täysihoitopaikkoja yksityishevosille

Valmennus sekä ratsastusalueiden vuokraus

Me tarjoamme

Ajankohtaista

voita ratsastuspelkosi-
ratsastajan supermind kurssi.

Ratsastajan tärkein työkalu on mielen hallinta, vasta sitten voi hallita kehoa. Negatiivisuus ja pelko syövät sekä hevosen että ratsastajan suorituskykyä.

 

Aikuisille/nuorille aikuisille suunnattu 3 kerran psyykkisen valmennuksen teoriakurssi. 

Kurssi varataan Hopotista, 3krt, 3h/krt, yht. 100e. Ensimmäinen kerta la 3.2.2024 klo: 16-19, toinen kerta la 17.2.2023, kolmas kerta la 9.3.2023.  Varausmaksu 50e maksetaan varauksen yhteydessä ja 1pv ennen kurssin alkua 50e.

Jokaiselle kerralle on oma aiheensa. Saat kurssista myös kirjallisen koosteen sähköpostiisi. Mahdollisuus etäosallistumiseen.

 

Kurssi sopii kaikille, joilla on negatiivisia tunnetiloja hevosten kanssa. Pelkoa ratsastaessa tai hevosten kanssa, turhautumista omaan itseen/hevoseen, ylikriittisyyttä, tarvetta selittää omia virheitä, liikaa tunteellisuutta. Ts. annat ratsastuksen mennä liikaa omaan persoonaasi ja opettajan ohjeet menevät “ihon alle”.

 

Kurssilta saat käytännön keinoja haitallisten tunnetilojen nollaamiseksi ja niiden kääntämiseksi positiivisiksi sinua ja ratsua palveleviksi tunnetiloiksi. Ymmärrät mikä elämässäsi vaikuttavaa pelkoon/haitallisiin tunnetiloihin ratsailla. Saat stressin- ja mielenhallinta keinoja arkeen. Jatkossa sinä hallitset tunteitasi eivätkä tunteet sinua. Saat myös vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta ja mahdollisuuden käsitellä pelkoja/haitallisia tunnetiloja perinpohjin.

 

Ohjaajana Saija Ilvonsalo. Opit pohjaavat Suski Fagerströmin MindRiders Coach koulutuksen tekniikoihin sekä itsensä johtamisen taitoon. 

 

Varaukset Hopotista http://hopoti.com/stable/TakkulanRatsastuskeskus/booking?view=week&skill=4&event=1507264&day=2024-02-03&cal=all