2022 kesäkurssit

 

LASTEN KESÄKURSSI ke 8.6. - pe 10.6.2022 klo: 9.00-14.00

Opettajana Saija Ilvonsalo

 

Kurssi soveltuu vähintään 9-vuotiaille alkeistason ratsastajille sekä jo kokeneemmille vähän vanhemmille ratsastajille, ryhmät muodostetaan tason mukaan. Tällä kurssilla pääasiassa on rakkaus hevoseen, monipuolinen touhuilu ponien kanssa, hauska oheistoiminta sekä tietenkin ratsastaminen. Mukana avustajia vähemmän ratsastaneille. Kurssipäivä sisältää 1h mittaisen ratsastustunnin max 6 hengen tasoryhmässä, 1h teoriaa, eväshetki sekä ohjattua mukavaa touhuilua tallilla. Ratsastustunnit ovat ensimmäisenä päivänä perusratsastusta, toisena päivänä puomeja/kavaletteja tason mukaan ja kolmantena päivänä leikkitunti. Ponien hoitamista sekä tallin päivään tutustumista. Teoria on monipuolista, auttaa sinua ymmärtämään hevosen mieltä sekä tätä kautta lisää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta, antaa perustietoa hevosen hoitamisesta ja käsittelemisestä ja hevosesta eläimenä sekä toki myös liikunnallisia “heppaleikkejä” keppareilla. Talli tarjoaa mehua ja pientä makeaa purtavaa, leiriläiset ovat vakuutettuja tallin puolesta. Leiriläiset lounastavat omilla eväillä. Tällä kurssilla pärähtää kesäloma kunnolla käyntiin!

 

 

JOOGAA&RATSASTUSTA -miniretriitti su 12.6.2022 klo: 16.30 - 19.30

Opettajana Johanna Manninen

 

Tervetuloa viettämään rentouttavaa sunnuntai-iltaa joogan ja ratsastuksen parissa. Hemmottelu menu tässä: aloitamme miniretriitin kehorentoutuksella, jonka jälkeen teemme lempeän yinjoogaharjoituksen Reetan johdolla. Jooga-osion jälkeen laitamme hevoset kuntoon ja siirrymme ratsaille, ratsastustunnin teemana rentous ja hengitys. Ratsastustunti päättyy pieneen metsäretkeen. Illan päätteeksi mahdollista jäädä tekemään iltatallia Johannan seurana.

 

 

MINIALKEISKURSSI to 16.6. - pe 17.6.2022 klo: 10.00 - 14.00

Opettajana Saija Ilvonsalo

 

Tämä kurssi on suunnattu ihan vasta-alkajille tai jo alkeisryhmissä ratsastaville. Suositeltava alaikäraja on 7-vuotta (olet jo käynyt vuoden koulua). Kurssilla on avustajat kaikille ratsastajille ja ratsastamme vain poneilla, joten pienemmätkin pärjäävät tällä kurssilla. Ohjelmassa on ratsastustunti molempina päivinä, paljon ponien hoitamista, jotta opit perusasiat ponin harjaamisesta, kavioiden puhdistamisesta sekä varustamisesta ja ponin taluttamisesta. Opettelemme myös ymmärtämään perusasiat hevosen perustarpeista ja miten pakoeläin toimii. Lisäksi mukavia liikunnallisia leikkejä. Talli tarjoaa vakuutuksen ja pullamehut, varaathan omaa evästä. Saat leirikirjeen Hopotiin ennen kurssia, jossa on tarkemmat ohjeet eväisen ja pukeutumisen suhteen. Tästä on hyvä jatkaa alkeistunneille!

 

 

SENNUJEN/NUORTEN ISTUNNAN JA APUJEN KÄYTÖN KURSSI ke 29.6. - to 30.6.2022 klo: 16.00 - 21.00

Opettaja Saija Ilvonsalo

 

Kurssi soveltuu kaikentasoisille itsenäisesti ratsastaville junnu-sennuratsastajille, ryhmäjako tehdään taitotason mukaan. Hyvä perusistunta ja sitä kautta oikein ajoitettu apujen käyttö on kaikkien ratsastajien oikeus ja myös hevosten toive ratsastajille, sillä istuntasi vaikuttaa hevoseen aina, halusit tai et. Kurssi kestää 2 iltaa, ratsastajat jaetaan kahteen eri tasoryhmään. Kurssii-lta sisältää n.1,5h mittaisen ratsastustunnin tasoryhmässä, teoriassa keskitytään toisena päivänä enemmän ratsastajan kehoon ja istunnalla mukautumiseen sekä tunnistamaan oman kehon vinoudet ja miten kehoa voi suoristaa. Toisena päivänä enemmän keskitytään apujenkäytön ajoitukseen ja istunnalla vaikuttamiseen. Lisäksi ohjattu alkuverryttely ratsastajille. Lisäksi toki hoidetaan hevosia, nautitaan pullakahvit hyvässä seurassa ja ratsastajat on vakuutettu tallin puolesta. Varaa lisäksi omaa evästä mukaan.

 

 

 

SIVUTTAISLIIKKEIDEN RATSASTAMISEN KURSSI pe 1.7.2022 klo 16.00 - 20.00

Opettajana Saija Ilvonsalo

 

Onko sinulla haasteita sivuttaisliikkeiden ratsastamisessa? Tämän kurssi-illan aikana syvennymme sivuttaisliikkeiden ja taivutusväistöjen ratsastamiseen(pohkeenväistö, avotaivutus ja sulkutaivutus). Mitä niissä kuuluu tapahtua? Miten ne ratsastetaan vaihe vaiheelta. Ja miksi niitä ylipäätään ratsastetaan ja mitä niiden ratsastaminen edellyttää hevoselta. Kurssi-ilta alkaa Saijan demoratsastuksella, jossa käytännössä näytetään edellä mainittujen liikkeiden ratsastaminen ja niiden tyypillisimmät virheet. Saat myös vinkkejä miten käyt painoapuja oikein ja mikä ohja on milloinkin tukea antava ulko-ohja ja mikä on taas suupielen rentona pitävä sisäohja sekä miten hallitset oman kehon palikoita niin ettet kaadu ylävartalolla ja lantiolla väärään suuntaan. Demon jälkeen on n.1,5h ratsastustunti max 6 oppilaan ryhmässä. Teemme tehtäviä paljon käynnissä, koska käynnissä opit parhaiten tuntemaan mitä allasi tapahtuu ja hallitset oman kehosi. Lisäksi rauhallisessa ravissa ja ratsukon tason mukaan laukassa. Tehtäviä tehdään klassisen ratsastuksen tapaan kevyillä painoavuilla sivuttaisliikkeestä toiseen sujuvasti vaihtaen ratsukon tason mukaan. Kurssi on suunnattu ratsastajille, jotka ovat jo harjoitelleet ainakin pohkeenväistöjä ja avotaivutuksia ja ratsastavat sujuvasti kaikissa askellajeissa.

 

 

ALKEISESTEET -KURSSI ti 5.7. - to 7.7.2022 klo: 10.00 - 15.00

Opettajana Emmi Kivelä

 

Esteratsastuksen maailmaan tutustuttava päiväkurssi. Sopii ratsastajille, joilla ratsastus sujuu mukavasti laukassakin, myös kevyt istunta ja puomit ovat ennestään tuttuja. Kurssi tarjoaa varmuutta ja rutiinia esteille perusasioiden hallintaan, eli sopii myös hieman hyppykokemusta omaaville ratsastajille. Kurssi sisältää 1,5h ratsastusta päivässä ja muun ajan kulutamme tehokkaasti teorian, käytännön harjoittelun ja hevosten hoidon parissa. Kokoamme ryhmät iän ja tason mukaan. Lämpimästi tervetuloa kaikki innokkaat hyppääjät! Kurssia varten tarvitset omat eväät ja vakuutuksen (esim. seuran jäsenyys/green card).

 

 

KENTTÄKURSSI la 9.7. - su 10.7.2022 klo: 10.00 - 15.00

Opettajana Emmi Kivelä

 

Tehokas kenttäratsastuskurssi sisältää 1+1,5h päivässä ratsastusta! Sen lisäksi teoriaa ja aiheeseen sopivaa käytännön harjoittelua. Molempina päivinä luvassa maastoesteitä, tunneilla keskitymme kenttäratsastuksen kaikkiin lajeihin eli myös koulu-ja esteratsastukseen. Edellytämme ratsastajilta vähintään 13v ikää, HeB-tason osaamista ja kokemusta rataesteiltä. Kurssia varten tarvitset omat eväät ja vakuutuksen (esim. seuran jäsenyys/green card). Kenttäesteillä tulee käyttää turvaliiviä.

 

 

LASTEN TOIVELEIRI ti 12.7. - to 14.7.2022 klo: 10.00 - 15.00

Opettajana Emmi Kivelä

 

Lapsiratsastajille suunnattu toiveleiri, jossa varmasti mieluisaa puuhaa! Suunnittelemme leirituntien ja teorian sisällön kurssilaisten toiveiden ja tason mukaan. Kurssilla 1h ratsastusta ja reilusti muuta ohjelmaa liittyen hevosen hoitoon, käsittelyyn ja teoriaan. Kurssilaisilta edellytämme vähintään 8v ikää ja jatkotason osaamista (pärjäät ratsastustunneilla useammalla hevosella ilman avustajaa ainakin käynnissä ja ravissa). Kurssi toteutetaan päiväleirinä, sitä varten tarvitset omat eväät ja vakuutuksen (esim. seuran jäsenyys/green card). Näistä on parhaat kesämuistot tehty!

 

 

PIENRYHMÄ VALMENNUSKURSSI ti 19.7. - to 21.7.2022 klo: 13.30 - 16.00

Opettajana Emmi Kivelä

 

Intensiivinen valmennusleiri sisältää kolmena päivänä 1,5h valmennuksen pienryhmässä (max4 ratsukkoa). Ratsastat tunnit aina samalla sinulle sopivalla hevosella, jotta pääset syventymään saumattomaan yhteistyöhön ratsusi kanssa. Kokoamme pienryhmät ratsastajien tason ja toiveiden mukaan, edellytämme osallistuvilta vähintään heC tason osaamista ja 13v ikää. Valmennusten aihealueisiin on mahdollista vaikuttaa ja osaan tunteja voimme sisällyttää puomi/kavalettitehtäviä. Kurssi toteutetaan iltapäivä/ilta-aikaan, joten uskallat ilmoittautua mukaan vaikkei kesälomasi sattuisikaan samalle ajankohdalle!

 

 

TEHOESTEKURSSI ti 26.7. - to 28.7.2022 klo: 9.00 - 14.00

Opettajana Emmi Kivelä

 

Päiväkurssi intohimoisille esteratsastajille; kurssi sisältää ainoastaan puomi, kavaletti ja estetyöskentelyä 2h päivässä ja viimeisellä tunnilla hyppäämme rataharjoituksen. Lisäksi päivittäin aiheeseen liittyvää teoriaa, käytännön harjottelua ja hevosten hoitoa. Sopii vähintään Hec tasoisille ratsastajille, joilla on aikaisempaa kokemusta hyppäämisestä. Kurssia varten tarvitset omat eväät ja vakuutuksen (esim. seuran jäsenyys/green card).

 

 

TÄTIESTEKURSSI la 30.7. - su 31.7.2022 klo: 10.00 - 15.00

Opettajana Saija Ilvonsalo

 

Tämä kurssi on suunnattu erityisesti aikuisratsastajille, joilla on ehkä nuoruudesta kokemusta esteistä, mutta aikuisena ovat olleet enemmän kouluratsastajia. Voit olla myös ihan vasta-alkaja esteillä, kunhan perusratsastuksesi on sillä tasolla, että ratsastat jo laukkaa ihan sujuvasti. Myös yli 15-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita. Ratsastajat jaetaan kahteen tasoryhmään. Kurssi tarjoaa siis sopivasti haastetta myös jo hyppykokemusta omaaville ratsastajille, jotka muuten vaan kokevat olevansa tätiesteratsastajia. Tervetuloa myös talven mittaan Tätiestetunneilla käyneet! Kurssilla käsitellään hyppäämiseen liittyviä pelkoja sekä saat konkreettisia työkaluja pelkojen selättämiseen. Tehtävät ovat helppoja puomi-kavalettitehtäviä ja kokeneemmille ristikoita ja pikkupystyjä erilaisilla linjoilla. Pääpaino hyvässä esteistunnassa ja kevyessä istunnassa, hyvässä rytmissä, hyvissä lähestymisissä, kaarteiden ratsastamisessa ja laukan säätelyssä sekä hyvissä teissä. Kurssi kestää 2 päivää, ratsastajat jaetaan kahteen eri ratsastusryhmään. Kurssipäivä sisältää 1,5h mittaisen estetunnin tasoryhmässä, 1h teoriaa esteratsastuksesta sekä oman mielen hallinnasta, estetehtävien rakentamisen harjoittelua sekä hevosten hoitamista. Pullakahvit samanhenkisessä seurassa ja vakuutus. Kurssilla lounastetaan omin eväin tai käydään porukalla vaikkapa golfilla lounaalla.

 

 

Kursseille on peruutusoikeus vain lääkärintodistusta vastaan. Varausmaksua ei palauteta. Jos kysyttävää, ota yhteys opet@takkulanratsastuskeskus.fi Lämpimästi tervetuloa mukaan!